Welcome to Our Community

Some features disabled for guests. Register Today.

Cube 3 / Pro hacks

Discussion in '3D printers' started by eychei, Jan 16, 2017.

  1. hashish

    hashish Well-Known
    Builder

    Joined:
    Jun 12, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    I tried older firmwares, but the filament hack only works for Cubepro FW 2.0 right?
     
  2. eychei

    eychei Veteran
    Builder

    Joined:
    Dec 26, 2016
    Messages:
    141
    Likes Received:
    31
    Yes it only works for the 2.0 FW
     
  3. vanbluca

    vanbluca New
    Builder

    Joined:
    Jun 6, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Where can I find the V2.0? I can only find the V2.0.2.

    Does anyone have the V2.0 for me?
     
  4. hashish

    hashish Well-Known
    Builder

    Joined:
    Jun 12, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Kimon G likes this.
  5. Gerd Lobmeyer

    Gerd Lobmeyer Well-Known
    Builder

    Joined:
    Jul 7, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Hey! This hack is so cool. Thanks for that! I have send some donation for it, great job!!
    Did you saw this guy here?
    With your hack it is not necessary to update the chip, but it is cool that he could do this.

    Best regards,
    Gerd
     
    Kimon G likes this.
  6. BenZinser

    BenZinser New
    Builder

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am borrowing my friend's ekocycle printer to make some parts, and I just recently found out how expensive this filament is. This thread seems to have a lot of talk about the cube3. Does anybody have any insight to doing filament firmware hack on the ekocycle?
     
  7. Mythandar

    Mythandar Well-Known
    Builder

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    11
    Likes Received:
    7
    I Don't think that the ppl who did the hack had access to an ekocycle so they never made it for that printer. They did make Refill your Cube Pro, Cube X, Cube 3 and Ekocycle Filament Cartridges | eBay

    Which you can use to reset the chip on an ekocycle cart.
     
  8. eychei

    eychei Veteran
    Builder

    Joined:
    Dec 26, 2016
    Messages:
    141
    Likes Received:
    31

    Thank you for the donation.

    We are selling a device for the Cube 3 / Cubepro and Ecocyle to reset the cartridges.

    We are also working on a solution for the Projet 1200 (Resin-Based SLA printer from 3D Systems)
     
  9. Gerd Lobmeyer

    Gerd Lobmeyer Well-Known
    Builder

    Joined:
    Jul 7, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Could you show a link where to buy?
    Thank you
    Gerd
     
  10. eychei

    eychei Veteran
    Builder

    Joined:
    Dec 26, 2016
    Messages:
    141
    Likes Received:
    31
  11. eychei

    eychei Veteran
    Builder

    Joined:
    Dec 26, 2016
    Messages:
    141
    Likes Received:
    31
  12. iamaker

    iamaker New
    Builder

    Joined:
    Jul 17, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I was cracking the firmware and using it well.
    I have not been able to print through the usb stick suddenly since when.
    So I tried to restore the firmware.
    I can not upgrade both the firmware through the usb stick and the firmware through wifi.

    How can I recover the firmware?

    [​IMG] [​IMG]
     
  13. eychei

    eychei Veteran
    Builder

    Joined:
    Dec 26, 2016
    Messages:
    141
    Likes Received:
    31
    there is a way to downgrade. Should be somewhere here in the forum.

    Basicly you use two USB drives. One with the newest firmware and one with the older one. Rename the older firmware so it matches the name of the newer firmware.

    Put in the newer firmware usb drive and start firmware upgrade. When it starts get the USB stick out and put in the one with the older firmware and continue the upgrade process.
     
  14. iamaker

    iamaker New
    Builder

    Joined:
    Jul 17, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    Thanks but my cube 3d printer cannot read usb stick.

    So I can't upgrade firmware with usb stick.
     
  15. eychei

    eychei Veteran
    Builder

    Joined:
    Dec 26, 2016
    Messages:
    141
    Likes Received:
    31
    Did you try other sticks?

    Can you print via Wifi?

    Did you reset your printer?
     
  16. iamaker

    iamaker New
    Builder

    Joined:
    Jul 17, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I can print with wifi.
    But cannot print with usb stick.
    I tried another usb stick but firmware read fail also cube3 file read fail too.
    I think cube 3 usb reader has wrong.
    I don't know how to reset printer.
     
  17. Stimpsong

    Stimpsong Well-Known
    Builder

    Joined:
    Jul 18, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Just flashed my cube 3 with the patched firmware. It says Cube3_cartridge_mod_1 on the screen when printing. The count did not change! Magic!

    I do have some questions though. They are probably already answered but, well, sorry, I'm lazy, to search more, so I will ask anyway!

    I have only had the cube for a week, and am using the original PLA cartridges. Will I need to re-flash my Cube to change from PLA to ABS?

    If I want to use ABS, wI will have to buy an original ABS cartridge, so, will I have to flash the firmware with the original file, start using the ABS and then when the count has started decreasing, re-flash the firmware with the patched version?

    After having cartridges for ABS which have been used a bit, if I have the cube patched and am using PLA, will I simply be able to swap cartridges to use ABS? Will the cube adjust temps, etc, or will it still think it is PLA?

    Anyways, I think you get the gist of my questions?

    Awesome work! Thanks.

    Garth.
     
  18. precipitador

    Builder

    Joined:
    Jul 19, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
     
  19. precipitador

    Builder

    Joined:
    Jul 19, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thank you guys. Found your solution thru this forum:
    Cube3 Filament *SOFTWARE* Hack is here!!!!!!
    where they pointed me to this forum and "they remembered me to contribute" wich I think is fair!!!!.
    I installed the FW and it worked like a charm!
    I did contribute because you deserve!!!!!
    Thanks!!!!
     
  20. Stimpsong

    Stimpsong Well-Known
    Builder

    Joined:
    Jul 18, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    So, What happens when you put a brand new cartridge, ie, 100% into the patched cube 3? Does it reject it and not allow you to continue, or does it start printing and counting down the cartridge?

    I got it that you need ABS and PLA cartridges, I will need to buy two new ABS at some stage, so I can make the most of the patch.

    Until then, I have brought two new PLA 1kg cartridges for a total of NZ$65 including postage. Am looking forward to getting them up and running.
     
    Kimon G likes this.
  21. Stimpsong

    Stimpsong Well-Known
    Builder

    Joined:
    Jul 18, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    I'm new to 3d printing.
    I saw a utube saying that PLA will absorb moisture from the humidity in the air, and this can cause it to swell.
    How much is this a problem?
    If I have an opened 1kg spool of PLA, will it significantly deteriorate? It is winter here and lots of moisture around.
    Any comments will be welcomed!
     
  22. precipitador

    Builder

    Joined:
    Jul 19, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
     
  23. precipitador

    Builder

    Joined:
    Jul 19, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    to iamaker
    Hi, something like this hapenned to me because I put the flash drive when the printer was powered.
    So I turned off the printer, put the flash drive and powered the printer and proceed the FW upgrade and it worked!!! Don know it this will work for you but maybe you can try.
    I mean, try to power up the printer with the flash drive already mounted.
     
  24. TopGunTurbo

    Builder

    Joined:
    Jul 19, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi guys, I'm already on firmware 2.02. It won't allow me to install any older firmware. What can I do. I already tried the double jump drive trick. It just won't start the firmware update with anything it already has or anything older. Solutions?

    Thanks in advance.
     
  25. TopGunTurbo

    Builder

    Joined:
    Jul 19, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0

Share This Page

  • About Us

    The OpenBuilds Team is dedicated helping you to Dream it - Build it - Share it! Collaborate on our forums and be sure to visit the Part Store for all your Building needs!
  • Like us on Facebook

  • Support Open Source FairShare Program!

    OpenBuilds FairShare Give Back Program provides resources to Open Source projects, developers and schools around the world. Invest in your future by helping others develop theirs!

    Donate to FairShare!